Twitter
torsdag
okt092014

Landsmøtet 2014

Onsdag 1.oktober til søndag 5.oktober ble landsmøtet til Røde Kors avholdt i Trondheim, med Clarion Hotel & Congress som hovedarena. I tillegg til representanter fra hele landet hadde også delegater fra Syria Røde Halvmåne tatt veien til Trondheim. På Clarion var det også satt opp et stort stand-område der ulike avdelinger innenfor Røde Kors hadde muligheten til å vise seg fram.

Av eventer utenfor hotellområdet ble det blant annet arrangert Barnas Vennedag i Borggården, der femten barnehager fikk komme og lære om førstehjelp og andre Røde Kors aktiviteter, samt synge sanger for landsmøtedeltakerne. Lørdag viste vanngruppa til Trondheim Røde Kors Hjelpekorps seg fram med båt og diverse utstyr på Solsiden, og Røde Kors hadde også representater på torget i midtbyen.

Trykk på bildene for større versjoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder av Silje Nørsett og Emilie Røstad

søndag
aug032014

75-års jubileum 30.august 2014

Trondheim Røde Kors Hjelpekorps ble stiftet 19.desember 1939, hvilket betyr at man i år kan feire 75-års jubileum. Dette skal markeres med en jubileumsmiddag på Kristiansten Festning lørdag 30.august. Til denne jubileumsmiddagen er alle nåværende og tidligere hjelpekorpsmedlemmer invitert. Påmelding skjer digitalt via deltager.no. Gjennom adressen www.deltager.no/trkh-jubileum melder man seg på og betaler. Jubileumsmiddagen med påfølgende fest koster 500 kroner per person, og det er selvfølgelig lov å ta med følge. 

Vi håper å nå ut til så mange tidligere medlemmer som mulig, og det er derfor også opprettet et arrangement på facebook med link https://www.facebook.com/events/672914256106966/. Ved å "melde seg på" arrangementet på facebook kan man også invitere andre hjelpekorpsmedlemmer. Målet er som sagt å få tak i så mange som mulig!

Ved spørsmål om arrangementet ta kontakt med troikaassistent Malin Ølstad på mail troika-ass@trondheim-redcross.no. 

torsdag
jun192014

Distriktsmesterskapet for hjelpekorps

Hvert år samles hjelpekorps fra hele Sør-Trøndelag for å vennskapelig konkurrere om hvem som er best i hjelpekorpsaktiviteter og førstehjelp. I år var det område ”nord” i distriktet som sto for arrangementet som fant sted i Selbu 13.-14.juni. Selbu Røde Kors sto for alt det organisatoriske, mens Trondheim Røde Kors Hjelpekorps arrangerte selve konkurransen som består av en orienteringsløype og en ringløype.

Orienteringen begynte fredag kveld og med åtte lag på startstreken var det duket for hard konkurranse. Så tett konkurranse ble var det at Trondheim og Melhus lå likt etter orienteringen, der begge vinnerlagene fikk 100 poeng.

Lørdag morgen startet ringløypa der men skal igjennom 4 hjelpekorpsfaglige caser og 6 førstehjelpsfaglige caser. Blant scenarioene var det traktorulykke, bilulykke, drukning i elva og søk etter en savnet person på menighetshuset. Etter ringløypa kunne man gratulere Trondheims lag 1 med seieren med totalt 274,5 poeng foran Melhus med 260 poeng og Trondheims lag 2 med 228,5 poeng.

2014-06-14 15.09.10 2014-06-14 14.41.08 2014-06-14 11.23.10

Trondheim lag 1 vil dermed representere Sør-Trøndelag i NM for hjelpekorps som avholdes på Hunderfossen 22-24.august. 

torsdag
jun192014

Festningsøvelsen 13.mai

Tirsdag 13.mai ble den årlige festningsøvelsen arrangert. Festningsøvelsen er en årlig førstehjelpsøvelse for hjelpekorpset i Trondheim. Her møter man opp i lag, for sammen å kunne øve på det vi skal kunne best: førstehjelp. Øvelsen er strategisk lagt til måneden før distriktsmesterskapet i førstehjelp, som i år ble arrangert i Selbu. To av lagene på festningsøvelsen deltok også på distriktsmesterskapet.

Nytt i år var at det også deltok et lag fra Deutsches Rotes Kreuz Kreisverband Köln. I perioden 11.-18.mai hadde TRKH besøk av tre tyskere fra Bereitschaft VIII i Köln, som var i Norge som en del av den nye utvekslingen mellom TRKH og DRK Kreisverband Köln. I Tyskland er Røde Kors delt opp, slik at de ”vanlige” mannskapene bare driver med sanitetsvakter, og de har en egen hundegruppe som driver med søk og redning (og da hovedsakelig med søkshunder). Det var ekstra spennende å se hvordan tyskerne jobbet førstehjelpsmessig.

2014-05-12 12.46.22

Samtlige hjelpekorps i Sør-Trøndelag var invitert til øvelsen, og til sammen var både Trondheim, Malvik og Köln representert med til sammen seksti hjelpekorpsere i aksjon denne maikvelden.

Øvelsen i år besto av åtte poster med blant annet hodetraume, båresurring, sykkelulykke, knivstikking, hjertesykdom og hjerte-lunge-redning.

2014-05-12 18.53.30 2014-05-12 19.48.11 2014-05-12 19.24.58

Alle foto er tatt av Adrian Kachel fra DRK Kreisverband Köln. 

 

søndag
mai112014

KSOR

Denne helgen har Trondheim RKH arrangert Kvalifisert Søk og Redning (KSOR).

Fredagen startet med en teoretisk gjennomgang av ulike typer søk på Røde Kors-huset, hvor deltakerne ble delt inn i fire grupper. Så fulgte en tur opp på Fongen og en praktisk øvelse hvor deltakerne fikk et henteoppdrag og fikk prøvd seg på bårebæring, før de skulle overnatte ute.

På lørdagen var det først en felles frokost på Fongen, etterfulgt av en øvelse hvor gruppene testet ulike typer grovsøk. Dette ble etterfulgt av finsøk i nærheten av Røde Kors-huset. Så var det på tide med felles middag før siste øvelse for dagen. Vi var så heldig at vi fikk lov til å øve på rodesøk på et boligfelt i Trondheim.

På søndagen møtte gruppene opp til en ny øvelse, arrangert for at deltakerne skulle få et inntrykk av hvordan en leteaksjon fungerer. Denne ble avbrutt av en virkelig leteaksjon. Kurset ble avsluttet med felles rydding og vasking.