Twitter
søndag
mar022014

Ambulansepersonellkurs

Dette er den andre helga på ambulansepersonellkurset i Trondheim Røde Kors Hjelpekorps (trkh). Dette er et kurs som går over seks intensive helger fra februar til mai i går. De frivillige i trkh må ha tatt og bestått dette kurset for å kunne stille som ambulansepersonell i hjelpekorpssammenheng. 

Under følger det noen bilder fra en praktisk øvelse i dag. 
tirsdag
jan282014

Vakt på Fongen

I helgene har Trondheim Røde Kors Hjelpekorps mannskap på vakt på Fongen i Bymarka. I løpet av dagen er vi ute med scooter og skipatrulje for å bistå med eventuelle skader i marka.

Nedenfor er det noen bilder fra lørdagens vakt. Dagen ble startet med felles frokost før skipatruljen og scooterlaget dro ut. Etter en tur i løypa var det på tide å dra tilbake på hytta. Der var det mulighet for å øve på hjerte-lunge-redning. 

søndag
jan122014

Fagkveld for ambulansepersonell

På torsdag var det fagkveld for ambulansepersonellet i Trondheim Røde Kors Hjelpekorps. Der fikk de praktisk trening utendørs med en medisinsk og skaderelatert problemstilling.  


torsdag
des052013

Korpssamling

Siste helga i november gikk årets korpssamling av staben på Samatun ved Samsjøen i Melhus. Denne gangen fikk vi besøk av en av helikoptrene til 330-skvadronen på Ørlandet.

Fredagen samlet vi oss rundt et bål ute i snøen, og tilberedt kveldsmaten i fellesskap.

Lørdag morgen landet SeaKingen utenfor hytta, og crewet orienterte om bruken av helikopter i redningsarbeid i Norge. 

Like etter startet øvelsen, og noen av mannskapene ble fraktet ut i søksområdet med helikopteret.

Etter en lang dag i søk, med tiltakende snøvær, returnerte deltagerne til en velfortjent fellesmiddag på kvelden.

Over natten snødde det kraftig, og det ble rikelig anledning til å bruke snøskuffa for å grave frem bilene på søndagen. Deretter ble det «kolonnekjøring» ned fra fjellet.

 

mandag
nov112013

PLUSS-helg

Denne helgen har Sør-Trøndelag Røde Kors arrangert årets PLUSS-helg med kurs, konferanser og samlinger for frivillige og ansatte i Røde Kors.  Det har vært mulighet for å lære av andre og dele erfaringer. 
Under er det postet noen bilder fra idrettsskadekurset. Dette er et kurs for frivillige i hjelpekorpset og har til hensikt å sikre idrettsutøvere best mulig førstehjelp på sanitetsvakter.