Beredskap

Hjelpekorpset i Trondheim er en del av Norges største frivillige redningsorganisasjon, og er en del av den nasjonale redningstjenesten i Norge. Vi bistår politiet og Hovedredningssentralen ved lete- og redningsaksjoner i Trondheim, sommer som vinter.  I tillegg bistår vi andre hjelpekorps i regionen ved behov.

Ved behov rykker Hjelpekorpset ut på kort varsel med personell, førstehjelpsmateriell og redningsutstyr for å lete etter folk som er savnet og/eller hjelpe folk som er skadet å komme seg raskest mulig til hjelp. Selv om vi er et hjelpekorps i en storby, betyr ikke det at vi kun går på ettersøkninger midt i tjukkeste byen. Vi er godt kjent i marka, og beredskap er like viktig for oss som for andre hjelpekorps.

Førstehjelpsvakter

Ditt første møte med Trondheim Røde Kors Hjelpekorps (TRKH) er ofte gjennom større arrangementer der vi er ansvarlig for førstehjelp både for deltagere og publikum. I det daglige er vi aktive med sanitetsvakter på ulike idrettsarrangement, konserter, festivaler, møter, oppvisninger, cuper og lignende.  Eksempler på sanitetsvakter kan være konserter i sentrum, fotballkamper på Lerkendal, turneringer i Nidarøhallen, og annen bedriftsidrett. 

Kurs

Hjelpekorpsene har en utstrakt kursvirksomhet, og arrangerer både interne kurs, og kurs for publikum, samarbeidspartnere og bedrifter/organisasjoner som ønsker førstehjelpsopplæring.

Det blir arrangert mange forskjellige møter, øvelser og kurs. Vi har, utvidet førstehjelpskurs, idrettskadekurs, ettersøkningskurs, ledelseskurs for både sommer og vintertjeneste på flere nivåer.

Konkurranser

Hver vår konkurrerer flere lag i distriktsmesterskapet i førstehjelp, for å avgjøre hvem som skal representere distriktet i NM senere samme år. Dette er en konkurranse med prøvelser både i førstehjelp og nattorientering. Vinnere av NM deltar på EM i førstehjelp, som arrangeres rundt om kring i Europa. Laget fra Trondheim har representert Distriktet flere ganger de siste årene.

Spesialisering

Som nytt medlem, er alminnelig førstehjelp og beredskap de viktigste aktivitetene. Etter hvert vil du så få muligheten til å spesialisere deg, som å gjøre alt fra å vedlikeholde utstyret vårt, kjøre ambulanse, holde kurs for andre, til å være ansvarlig for samband med de som er ute på oppdrag.

Ambulanse

Hjelpekorpset i Trondheim har tre egne ambulanser, og stiller regelmessig på vakt ved ulike anledninger.

Det stilles strenge krav til medlemmer og kjøretøy. Kvalitetsnivået opprettholdes ved jevnlige vakter, temakvelder, øvelser og repetisjonskurs.

Vinterstid bemanner korpset ambulanse og snøscooter på kort varsel hele døgnet. Vi er i beredskap for å hente ut syke og skadde i marka, enten det er i eller utenfor skiløypa.

Sosialt

Det sosiale er også viktig. Medlemmene av Trondheim Røde Kors Hjelpekorps er en blanding av folk fra Trondheim samt mange innflyttere og studenter. Hjelpekorpset er et fint sted å møte nye mennesker og delta i sosiale aktiviteter.  Vi drar på turer, løper orientering, går på kino, har pubkvelder, klatrer i klatrevegger og på bre. De fleste aktivitetene er det medlemmene selv som tar initiativ til og står for.

Krav

Norges Røde Kors Hjelpekorps stiller krav til sine medlemmer. Alle som ønsker å bli aktivt medlem i hjelpekorpset må gjennomføre en grunnleggende opplæring innen førstehjelp (ca. 30 timer), organisasjon og grunnleggende bruk av radiosamband. For å kunne delta i ettersøkning og redningsaksjoner må alle medlemmer i tillegg godkjennes innen disse fagområdene. 

Høres dette spennende ut? Send søknad.